Uniteds Reservlag gick upp i topp i tabellen efter 1-0 borta mot Norwich. Aidan Barlow gjorde matchens enda mål med 20 minuter kvar av matchen. Även U18 vann sin match, mot Newcastle med 1-0, efter mål av svensken Anthony Elanga.

Det var ett United utan Angel Gomes, Tahith Chong och James Garner som reste till Norwich för match. Ett inte så namnkunnigt United för dagen alltså. Troligen vilades spelarna inför Youth League-matchen på tisdag.

United: Kovar; Warren, Poole, R. Williams, O’Connor; Barlow, Whelan, Hamilton; Buffonge (Gribbin 70), Dearnley, Bohui. Oanvända avbytare: Woolston, Ercolani, Sang, Baars.

Den första halvleken var inget som kommer tas till historien vad gäller underhållning. En förhållandevis jämn match där inget av lagen stack ut. United spelade ett stabilt försvarsspel och fick ta med sig det till pausvilan där vi inte har några mål att rapportera om.

United var snäppet mer aktiva i den andra halvleken, men det säger inte mycket. Båda lagen hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser denna fredagsförmiddag. Men med 20 minuter kvar kom målet, Lee O'Connor spelade fint i djupled till Bohui som lite på chans spelade in direkt till Barlow som tog emot och placerade in 1-0 med vänstern från nära håll. En bra mottagning och fint avslut på ett fint anfall.

Några minuter senare fick en Norwichspelare sitt andra gula kort och blev därmed utvisad efter att ha kastat bort bollen. United hade sedan inga som helst problem med att spela av matchen.

Sett över 90 minuter var det en 0-0 match, men United var det lag som var lite mer ambitiösa i sina anfall. Den som utmärkte sig mest var domaren som sällan ville blåsa för våldsamma satsningar och fula situationer där bland annat O'Connor fick en armbåge i ansiktet. Det positiva var att Barlow fick göra sitt första mål i Reservlaget. Barlow har haft det lite tufft den här säsongen och i slutet av förra. Mittfältaren har tidigare visat sig vara en poänggörare av rang, en Frank Lampard typ, men har inte fått i gång något. I övrigt fick Callum Gribbin 20 minuter vilket var 15 minuter fler än förra veckan. Han ska givetvis så småningom rakt in i det här laget. Det är roligt att se honom tillbaka igen, han har haft väldigt mycket otur med skador.

En annan positiv sak var försvarsspelet som såg tryggt och stabilt ut, tillsammans med målvakten Kovar. De fick inte chansen att utmärka sig allt för mycket, men man kan inte göra mer än det som kommer ens väg.

Segern innebär att United går upp i serieledning. Efter sju matcher är United fortsatt obesegrade. Wolverhampton kan dock gå om United vid en vinst.

Elanga avgjorde för U18 mot Newcastle

Uniteds U18-lag mötte Newcastle på hemmaplan i Premier Cup. United drog det längsta strået där Anthony Elanga gjorde matchens enda mål i den andra halvleken.

United: Fojtíček; Neville (Denham 46 (Levitt 64)), Mengi, Bejger, Williams B.; Galbraith, Puigmal, McGhee (Helm 78); Elanga, Mellor, Stanley. Oanvända avbytare: Thompson, Hockenhull.

Uniteds mål: Elanga 70.

United vilade många spelare i denna cupmatch mot Newcastle. Bland annat återfanns Mason Greenwood, Ethan Laird och Aliou Traore på läktaren. Sannolikt för att ge ett litet break i det täta matchandet där det även är Youth League-spel till veckan.

United inledde bäst och vänsterbacken och kaptenen Williams testade framåt tidigt. Newcastle fick dock halvlekens bästa målchans när man prickade ribban. Men 0-0 stod sig till paus.

Med 20 minuter kvar och fortfarande 0-0 tog svensken Anthony Elanga initiativet och bröt in från sin högerkant, drev förbi några spelare och avlossade ett skott som dock touchade en försvarare och gick i en båge över en chanslös målvakt. Ett riktigt fint initiativ och även om själva skottet gick lite turligt i mål var prestationen dessförinnan högklassig.

United pressade på mer och fick till slut också en straff när Puigmal, som gått ner till högerback i den andra halvleken, blev fälld. Puigmal klev själv fram och slog straffen men målvakten räddade.

United höll dock undan och vann matchen med 1-0, väldigt starkt då man bytt ut sex startspelare från den senaste matchen. Det visar att United har en bra bredd i truppen även här. Noterbart var att Lukazs Bejger, en polsk mittback, gjorde debut i tävlingssammanhang för U18. Han har tidigare hunnit träna med a-laget och valde även United före City, vilket uppskattas. Roligt att U18 höll nollan direkt han klev in i laget. Annat att notera var att Harvey Neville, det vill säga Phil Nevilles son, gjorde sin första start för U18. Han fick dock lämna efter en halvleks spel på grund av en skada. Även Connor Stanley gjorde sin första start.

Såklart vill jag uppmärksamma Anthony Elanga också, som nu gjorde sitt andra mål för U18. Det kändes givet att han skulle få ta över ansvaret offensivt när en sådan som Greenwood saknades och det är väldigt starkt att han klarade av det ansvaret. Vi får inte glömma att Elanga fortfarande är en av de yngsta i truppen.

Både Reservlaget och U18 vann - Elanga målskytt för U18!