Säsongen går mot sitt slut och det är ännu en besvikelse till säsong. Stora åtgärder behövs i klubben men här lägger jag fokus på spelartruppen som behöver förändras.

 

Det är en hel del spelare som inte håller måttet, och måste ut pronto. Det finns även en hel del spelare som, på sikt, måste försvinna från klubben men eftersom det inte riktigt är ekonmomiskt hållbart eller hållbart för någon slags truppsammanhållning är det förstås inte optimalt. Annars hade jag med glädje kickat ut majoriteten av truppen, så illa är det. Men de mest akuta fallen går jag igenom här.

 

Ut:

Antonio Valencia – Har knappt spelat något den här säsongen. Hans kontrakt går ut nu till sommaren, han verkar missnöjd, är 34 år och han kan endast spela på en position och verkar inte ha någon stor roll i truppen. Beslutet är enkelt. Valencia har varit nyttig för United och varit bitvis väldigt stabil och pålitlig som högerback (och även som högerytter tidigare). Men det är dags nu.

 

Marcus Rojo – Fick obegripligt nog nytt kontrakt under Mourinho, vilket är ännu ett bevis på hur mycket som är fel i dagens Manchester United. Jag har ingen aning om vad tanken var med det men. Rojo har knappt spelat den här säsongen utan mest gått skadad, och när han väl (rätt så obegripligt) varit med på bänken sitter han mest och skrattar vid förluster. Han är opålitlig som spelare, både vad gäller spel på planen men även att vara tillgänglig. Han har inte heller sina bästa år framför sig. Samtidigt kan Manchester United bli av med hans lön och även få en transfersumma för honom så det gör valet enkelt. Den mest givna att lämna. Är han kvar i september ser jag inte en till Manchester United-match.

 

Matteo Darmian – Petad under Mourinho, petad under Solskjaer. Egentligen en helt okej truppspelare som egentligen sällan gör bort sig, men det är uppenbart att han inte håller den nödvändiga klassen och har ingen högre växel att sätta in. Beslutet grundas också mycket i att han uppenbarligen inte vill vara kvar i klubben, och att han också haft sina bästa år och inte kommer utvecklas mer. Hans kontrakt går ut till sommaren och Darmian förtjänar att få spela regelbundet. Lojal spelare, men ingen som United bör satsa på, alltså.

 

Juan Mata – Jag tycker Mata varit okej och stundtals bra i United, men visst nådde han aldrig dit som man trodde? Mata verkar vara sympatisk men har, även han, sina bästa år bakom sig. Jag ser inte Mata som en bra truppspelare. Han är en lyxlirare. Han är egentligen bara bra som nummer 10, en position man i princip ska bygga sitt lag kring. Jag vill inte ens tänka hur långsam Mata kommer vara om tre år. Jag tycker det känns givet att hans tid är över, han har inget mer att tillföra. Varken som trupp- eller startspelare. Det är dags att börja vara hård och sluta dalta.

 

James Wilson – Har endast gjort tre mål i Aberdeen på lån den här säsongen. Wilson var väldigt lovande när han kom fram, killer-avslut och ett rappt steg med bra positionskänsla för avslutningslägen men hans inställning och attityd lämnar mycket att önska. Liksom hans skador, som är ständigt återkommande. Wilson fyller faktiskt 24 år i år och det är 100 % bensäkert att han lämnar klubben förvisso, men det behöver nämnas.

 

Lee Grant – Jag förstod aldrig poängen med honom (eller ja, jag förstår poängen men håller inte med om den) och därför tycker jag han ska försvinna. Jag är av åsikten att en ungdom kan vara tredjemålvakt. Det är inte så att Lee Grant är en superstjärna heller. Han har spelat en match och det var mot Derby i Ligacupen när han blev inbytt vid Romeros utvisning. Han imponerade knappast. Han har hunnit fylla 36 år och jag tror inte en enda Championshipklubb skulle ta honom. Men mest är det att jag inte tycker att hans roll behövs i klubben, men jag ser det inte som någon katastrof ifall han är kvar då det är en rätt så liten utgift i sammanhanget.

 

Eric Bailly – Jag litar inte på honom. Och aldrig gjort det. Han är en säkerhetsrisk likt Rojo med enorma chansbyrytningar och farliga tacklingar. Visst, han kan vara briljant i en match då och då. Men han har aldrig visat upp någon slags jämnhet i sitt spel och är dessutom väldigt ofta skadad. Inte tillräckligt ung för att vara någon som helt plötsligt skulle vända och bli bäst i världen. Skadorna och prestationerna kanske hänger ihop, men jag tycker inte Bailly är någon spelare att satsa på i alla fall. Han har haft två säsonger på sig men inte visat särskilt mycket alls.

 

Alexis Sanchez – Den lönen han sitter på, den åldern han sitter på. Ett katastrofköp av United och en spelare man måste bli av med snarast. Har uppenbarligen tappat mycket i kvalitet och egentligen inte visat något i United. Mycket skadad på sistone också. Den stora frågan är vilken klubb som har råd med honom, och hans lön. Förmodligen ingen klubb i Europa som kommer nappa på honom och därför ser jag någon klubb i Asien eller USA, eller kanske Besiktas eller liknande, de gillar avdankade stjärnor som sedan kan åka ut mot Sveriges stolthet Malmö FF. Poängen är i alla fall att United måste göra sig av med honom, för han kommer inte bidra med något av värde till nästa säsong.

 

Ander Herrera – Jag skulle gärna se att Ander Herrera stannade. Men då på Manchester Uniteds villkor och inte på hans. Nu kräver han högre lön, och dessutom att förlänga med flera år. Ander Herrera är 30 år och min känsla är att det här inte är en spelare som kommer åldras värdigt som spelare. Han lever mycket på energi, vilja och inställning och jag har svårt att se honom hålla samma klass när han är 33 som nu. Förläng med två år och håll kvar vid samma lön, då är jag okej med det. Men en sådan medelmåtta (ja, Ander Herrera är en medelmåtta i sammanhanget) ska inte kunna diktera villkoren här. United kan enkelt ersätta Herrera som spelare och hans hjärta som alltid tagits upp har inte visat sig vara så stort som folk trott. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, men eftersom de gemene supporten till engelska lag inte följer La Liga behövs det nämnas: Det finns 25 spelare likt Ander Herrera i La Liga. Han är inte speciell. Men han duger just nu men är ingen som United bör kämpa allt för mycket att behålla.

Cameron Borthwick-Jackson - Kom fram under LvG och imponerade stort. Fin vänsterfot och då klubbens klart bästa inlägg. Var stabil och lugn bakåt också. Men hans låneperioder har inte gått som tänkt. CBJ är skadad mycket och har visat en inte allt för imponerande attityd även om han verkar ha skärpt till den en del nu i Scunthorpe. Men ändock, han spelar League One-fotboll och är 22 år i år. Jag tror CBJ kommer bli en habil spelare i seriesystemen, men United behöver bygga nytt och då kan han inte ingå där. 

 

IN:

 

Aaron Wan-Bissaka – En av ligans bästa högerbackar den här säsongen (och även delar av den förra). Hur säker som helst bakåt och fullt duglig framåt (även om jag tycker han har mer att utveckla där). Men framför allt är det hans defensiva sida som imponerar. Oerhört svårslagen i en mot en, imponerande fysik och duktig i luftrummet. Snabb och stark. Eftersom ingen av toppklubbarna i England kommer vara ute efter honom kommer det ge United lugn och ro att få till den här affären. Låt honom slåss med Dalot (och Laird) om en högerbacksplats.

 

Raphael Varane – United försökte få honom redan innan han gick till Real Madrid. Det var Ferguson då. Och hans öga för talanger är välkänt. Varane blev också en superstjärna. Erfaren, ledartyp som är relativt ung trots allt. Bra i luftrummet men oerhört bollsäker och snabb. Han är allt Unitedfans vill att Lindelöf ska vara (men inte är). En otroligt bra mittback som kan vara mätt på Real Madrid trots Zidanes intåg. Ryktena säger i alla fall att han vill lämna och då är United en rätt så trolig destination och vore det ultimata köpet för United.

 

Jadon Sancho – Lämnade Manchester City för Dortmund, men är i grunden en Londonkille och har knappast några starka känslor för Manchester City. Han är precis den spelartypen som United behöver: Utgår ofta från höger, utmanar, gör mål och assists. En spelare med fart som skulle passa som handen i handsken under Ole. Född 2000 så åldern är på hans sida också... Den här spelaren måste United lägga prio på att få.

 

Ivan Rakitic/Annan central mittfältare – Kroaten har ryktats lämna Barcelona och med tanke på att de värvar Frankie de Jong är det inte otänkbart att Rakitic kan försvinna. Förvisso är han i en dålig ålder (31), men är en spelare som United skulle kunna kräma ur två världsklassäsonger av. Skulle passa bra i England: Tempostark, rivig, passningssäker, kan göra mål och assists, klarar av olika system och roller. Det är definitivt ett alternativ, eller åtminstone en spelare United bör spana in.

 

Axel Tuanzebe – Kommer tillbaka från ett lyckat lån i Aston Villa. Har fått erfarenhet av att spela mittback i ett topplag i The Championship och klarat det galant. Jag ser gärna att Axel kommer tillbaka, och jag tror han skulle kunna utmana om en plats i startelvan direkt. Han har alla egenskaper för det: Duktig med fötterna, snabb och en bra fysik, läser spelet bra och verkar ha ett lugn i sig och sin personlighet. Tuanzebe behöver jobba på detaljer och jag tänker främst på huvudspelet, men han är inte sämre än vad Lindelöf är där och han är definitivt tuffare där men jag tycker ändå han kan utvecklas mer där.

 

Min trupp nästa säsong alltså:

 

Målvakter: De Gea, Romero, O'Hara – Här behövs det inte petas allt för mycket. De Gea given etta, Romero given tvåa och sedan en ungdom som trea och som knappast kommer få spela ändå. Personligen är jag trött på detta roterande med målvakter i cuper. Men om Romero spelar i någon cupmatch så kan De Gea gott och väl sitta på bänken. Inte så att han behöver vila som målvakt.

 

Ytterbackar: Wan-Bissaka, Dalot, Young, Laird, Shaw – Inte nödvändigtvis i den ordningen. Wan-Bissaka och Dalot främst slåss om den ordinarie platsen till höger. Shaw lät vara ordinarie till vänster med Young och Dalot som kan spela där, och även Laird. Young tänker jag agerar som lagpappa och är kvar i truppen i form av att han är mångsidig (kan gott spela på båda kanterna och även i enstaka fall spela ytter). Men jag tänker att 19/20 blir hans absolut sista säsong. Laird kan utmana. Ett utropstecken i ungdomslagen som har en väldigt ljus framtid. Fysiskt stark, bra med bollen, brytningssäker. Inte helt olik Wan-Bissaka.

 

Mittbackar: Smalling, Varane, Lindelöf, Tuanzebe och Jones – Fem mittbackar duger gott och väl även fast United släpper två stycken kommer två nya in som kommer bidra mycket mer i Tuanzebe som ersätter Rojo och Varane som ersätter Bailly. Allt som allt blir det ett stort plus. Här känns det öppet bredvid Varane, platsen är öppen men konkurrensen och bredden är bra. Jag ser gärna Tuanzebe tillsammans med Varane som förstapar.

 

Centrala mittfältare: Fred, Matic, Rakitic, Pogba, Pereira, McTominay, Garner och Gomes – Jag är inte helt nöjd med den här positionen, jag måste erkänna det. Det är mycket om och men. Kommer Fred visa sig vara ett bra köp ändå? Jag är villig att ge honom chansen i alla fall. Håller Matic en säsong till? Kommer Herrera nöja sig med sin lön och bli kvar? Kommer Pogba börja sura? Får United in en mittfältare av klass som Rakitic? Kommer McTominay ta ett till kliv? Hade jag fått bestämma så hade Pogba varit självskriven med två nya mittfältare, men det går inte riktigt att byta ut en halv trupp på en säsong. Här finns bredd, men saknas spets. Får vi in Rakitic så är det i alla fall en förstärkning av lagdelen. Dessutom vill jag tro att Angel Gomes kan spela en roll och kanske även James Garner. Det är två potentiellt väldigt bra spelare och i Gomes är det dessutom en kreativ spelare med fart i ben och fötter, något jag tycker vi saknat. 

 

Offensiva mittfältare/strikers: Lingard, Rashford, Martial, Lukaku, Greenwood och Sancho – En lagdel som definitivt får bättre spets, men kanske tappar lite i bredd men defintivt i rutin med Mata och Sanchez som försvinner. För det första är den full av unga spelare och jag tänker att spelare som Rashford och Martial kommer ta kliv framåt med en hel försäsong och en sommar av vila under Ole. Sancho är ett nyförvärv som kommer fylla hålet på högersidan och dessutom bidra med spets och egenskaper som saknats. Min tanke är också att Greenwood ska få en större roll vad det lider så Lukaku kan fasas ut helt till slut. 

 

Min startelva och bänk:

 

 

Bänk: Romero, Dalot, Lindelöf, Fred, Gomes, Lingard, Lukaku

 

Kommentarer:

Tuanzebe in i startelvan kanske förvånar många, men jag tror stenhårt på honom. Kan han hålla sig skadefri, ja då kan han blomma ut ordentligt här. Han har allt en mittback behöver och enligt mig mest potential av alla mittbackarna (förutom Varane). Bakom finns det bra täckning, med Lindelöf, Jones och Smalling som alla är erfarna. Wan-Bissaka har mer rutin än Dalot men den är inte skriven i sten. Shaw självskriven (än så länge, där kommer han behöva en konkurrent i framtiden). Mittfältet är egentligen ingen konkurrens i. Matic kommer behöva bytas ut på sikt, men är inget stort problem just nu. Jag väljer Gomes före Pereira på mittfältet. Dels anser jag att han har mer potential, dels anser jag att han kan bidra med fler egenskaper. Framåt finns det mycket potential. Extremt mycket fart. Sancho står för det mer kreativa, Martial utmanar med fart (och får igång sin rörelse bättre!) medan Rashford utvecklas ännu mer som målskytt och spelare. Lukaku kommer behöva lämna på sikt, men duger som truppspelare just nu.

 

Utlånade:

Dean Henderson - Lånas ut till Premier League-lag, alternativt liknande nivå. Kan med fördel stanna i Sheffield United om de går upp. En United inte bör släppa, särskilt med osäkerheten kring De Gea. 

Joel Pereira – Måste lånas ut till en klubb han får spela i. Jag skulle gärna se Joel i The Championship med lite tuffare spel. Han är en talangfull och duktig målvakt, är tillräckligt bra för ligan men ligan är också tillräckligt bra och framför allt tuff så han kan utmanas mentalt och fysiskt varje dag.

Demetri Mitchell - Förtjänar en ny chans på lån, den här gången i en Championship-klubb tycker jag. Har mycket potential i sig och bör inte ge upp honom riktigt än.

Tahith Chong - En spelare som behöver få rikt med speltid redan nu, och det tänker jag att han inte riktigt är redo för i Manchester United. Han är fortfarande väldigt rå i sitt spel men det finns stor potential i honom. För att han ska lära sig och dessutom utvecklas anser jag att det är klokast att låna ut honom. Kanske till ett lag i Holland.  

Timothy Fosu-Mensah – Inte beredd att ge upp honom än. Men bör gå till ett lag där han kan få spela mittback och inte högerback. Som högerback har han ingen framtid i United. Om det är på lägre nivå än nu spelar ingen roll, bara han får erfarenhet av spel som mittback för det behöver han.

United nästa säsong

Allmänt 2 kommentarer

Säsongen går mot sitt slut och det är ännu en besvikelse till säsong. Stora åtgärder behövs i klubben men här lägger jag fokus på spelartruppen som behöver förändras.

 

Det är en hel del spelare som inte håller måttet, och måste ut pronto. Det finns även en hel del spelare som, på sikt, måste försvinna från klubben men eftersom det inte riktigt är ekonmomiskt hållbart eller hållbart för någon slags truppsammanhållning är det förstås inte optimalt. Annars hade jag med glädje kickat ut majoriteten av truppen, så illa är det. Men de mest akuta fallen går jag igenom här.

 

Ut:

Antonio Valencia – Har knappt spelat något den här säsongen. Hans kontrakt går ut nu till sommaren, han verkar missnöjd, är 34 år och han kan endast spela på en position och verkar inte ha någon stor roll i truppen. Beslutet är enkelt. Valencia har varit nyttig för United och varit bitvis väldigt stabil och pålitlig som högerback (och även som högerytter tidigare). Men det är dags nu.

 

Marcus Rojo – Fick obegripligt nog nytt kontrakt under Mourinho, vilket är ännu ett bevis på hur mycket som är fel i dagens Manchester United. Jag har ingen aning om vad tanken var med det men. Rojo har knappt spelat den här säsongen utan mest gått skadad, och när han väl (rätt så obegripligt) varit med på bänken sitter han mest och skrattar vid förluster. Han är opålitlig som spelare, både vad gäller spel på planen men även att vara tillgänglig. Han har inte heller sina bästa år framför sig. Samtidigt kan Manchester United bli av med hans lön och även få en transfersumma för honom så det gör valet enkelt. Den mest givna att lämna. Är han kvar i september ser jag inte en till Manchester United-match.

 

Matteo Darmian – Petad under Mourinho, petad under Solskjaer. Egentligen en helt okej truppspelare som egentligen sällan gör bort sig, men det är uppenbart att han inte håller den nödvändiga klassen och har ingen högre växel att sätta in. Beslutet grundas också mycket i att han uppenbarligen inte vill vara kvar i klubben, och att han också haft sina bästa år och inte kommer utvecklas mer. Hans kontrakt går ut till sommaren och Darmian förtjänar att få spela regelbundet. Lojal spelare, men ingen som United bör satsa på, alltså.

 

Juan Mata – Jag tycker Mata varit okej och stundtals bra i United, men visst nådde han aldrig dit som man trodde? Mata verkar vara sympatisk men har, även han, sina bästa år bakom sig. Jag ser inte Mata som en bra truppspelare. Han är en lyxlirare. Han är egentligen bara bra som nummer 10, en position man i princip ska bygga sitt lag kring. Jag vill inte ens tänka hur långsam Mata kommer vara om tre år. Jag tycker det känns givet att hans tid är över, han har inget mer att tillföra. Varken som trupp- eller startspelare. Det är dags att börja vara hård och sluta dalta.

 

James Wilson – Har endast gjort tre mål i Aberdeen på lån den här säsongen. Wilson var väldigt lovande när han kom fram, killer-avslut och ett rappt steg med bra positionskänsla för avslutningslägen men hans inställning och attityd lämnar mycket att önska. Liksom hans skador, som är ständigt återkommande. Wilson fyller faktiskt 24 år i år och det är 100 % bensäkert att han lämnar klubben förvisso, men det behöver nämnas.

 

Lee Grant – Jag förstod aldrig poängen med honom (eller ja, jag förstår poängen men håller inte med om den) och därför tycker jag han ska försvinna. Jag är av åsikten att en ungdom kan vara tredjemålvakt. Det är inte så att Lee Grant är en superstjärna heller. Han har spelat en match och det var mot Derby i Ligacupen när han blev inbytt vid Romeros utvisning. Han imponerade knappast. Han har hunnit fylla 36 år och jag tror inte en enda Championshipklubb skulle ta honom. Men mest är det att jag inte tycker att hans roll behövs i klubben, men jag ser det inte som någon katastrof ifall han är kvar då det är en rätt så liten utgift i sammanhanget.

 

Eric Bailly – Jag litar inte på honom. Och aldrig gjort det. Han är en säkerhetsrisk likt Rojo med enorma chansbyrytningar och farliga tacklingar. Visst, han kan vara briljant i en match då och då. Men han har aldrig visat upp någon slags jämnhet i sitt spel och är dessutom väldigt ofta skadad. Inte tillräckligt ung för att vara någon som helt plötsligt skulle vända och bli bäst i världen. Skadorna och prestationerna kanske hänger ihop, men jag tycker inte Bailly är någon spelare att satsa på i alla fall. Han har haft två säsonger på sig men inte visat särskilt mycket alls.

 

Alexis Sanchez – Den lönen han sitter på, den åldern han sitter på. Ett katastrofköp av United och en spelare man måste bli av med snarast. Har uppenbarligen tappat mycket i kvalitet och egentligen inte visat något i United. Mycket skadad på sistone också. Den stora frågan är vilken klubb som har råd med honom, och hans lön. Förmodligen ingen klubb i Europa som kommer nappa på honom och därför ser jag någon klubb i Asien eller USA, eller kanske Besiktas eller liknande, de gillar avdankade stjärnor som sedan kan åka ut mot Sveriges stolthet Malmö FF. Poängen är i alla fall att United måste göra sig av med honom, för han kommer inte bidra med något av värde till nästa säsong.

 

Ander Herrera – Jag skulle gärna se att Ander Herrera stannade. Men då på Manchester Uniteds villkor och inte på hans. Nu kräver han högre lön, och dessutom att förlänga med flera år. Ander Herrera är 30 år och min känsla är att det här inte är en spelare som kommer åldras värdigt som spelare. Han lever mycket på energi, vilja och inställning och jag har svårt att se honom hålla samma klass när han är 33 som nu. Förläng med två år och håll kvar vid samma lön, då är jag okej med det. Men en sådan medelmåtta (ja, Ander Herrera är en medelmåtta i sammanhanget) ska inte kunna diktera villkoren här. United kan enkelt ersätta Herrera som spelare och hans hjärta som alltid tagits upp har inte visat sig vara så stort som folk trott. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, men eftersom de gemene supporten till engelska lag inte följer La Liga behövs det nämnas: Det finns 25 spelare likt Ander Herrera i La Liga. Han är inte speciell. Men han duger just nu men är ingen som United bör kämpa allt för mycket att behålla.

Cameron Borthwick-Jackson - Kom fram under LvG och imponerade stort. Fin vänsterfot och då klubbens klart bästa inlägg. Var stabil och lugn bakåt också. Men hans låneperioder har inte gått som tänkt. CBJ är skadad mycket och har visat en inte allt för imponerande attityd även om han verkar ha skärpt till den en del nu i Scunthorpe. Men ändock, han spelar League One-fotboll och är 22 år i år. Jag tror CBJ kommer bli en habil spelare i seriesystemen, men United behöver bygga nytt och då kan han inte ingå där. 

 

IN:

 

Aaron Wan-Bissaka – En av ligans bästa högerbackar den här säsongen (och även delar av den förra). Hur säker som helst bakåt och fullt duglig framåt (även om jag tycker han har mer att utveckla där). Men framför allt är det hans defensiva sida som imponerar. Oerhört svårslagen i en mot en, imponerande fysik och duktig i luftrummet. Snabb och stark. Eftersom ingen av toppklubbarna i England kommer vara ute efter honom kommer det ge United lugn och ro att få till den här affären. Låt honom slåss med Dalot (och Laird) om en högerbacksplats.

 

Raphael Varane – United försökte få honom redan innan han gick till Real Madrid. Det var Ferguson då. Och hans öga för talanger är välkänt. Varane blev också en superstjärna. Erfaren, ledartyp som är relativt ung trots allt. Bra i luftrummet men oerhört bollsäker och snabb. Han är allt Unitedfans vill att Lindelöf ska vara (men inte är). En otroligt bra mittback som kan vara mätt på Real Madrid trots Zidanes intåg. Ryktena säger i alla fall att han vill lämna och då är United en rätt så trolig destination och vore det ultimata köpet för United.

 

Jadon Sancho – Lämnade Manchester City för Dortmund, men är i grunden en Londonkille och har knappast några starka känslor för Manchester City. Han är precis den spelartypen som United behöver: Utgår ofta från höger, utmanar, gör mål och assists. En spelare med fart som skulle passa som handen i handsken under Ole. Född 2000 så åldern är på hans sida också... Den här spelaren måste United lägga prio på att få.

 

Ivan Rakitic/Annan central mittfältare – Kroaten har ryktats lämna Barcelona och med tanke på att de värvar Frankie de Jong är det inte otänkbart att Rakitic kan försvinna. Förvisso är han i en dålig ålder (31), men är en spelare som United skulle kunna kräma ur två världsklassäsonger av. Skulle passa bra i England: Tempostark, rivig, passningssäker, kan göra mål och assists, klarar av olika system och roller. Det är definitivt ett alternativ, eller åtminstone en spelare United bör spana in.

 

Axel Tuanzebe – Kommer tillbaka från ett lyckat lån i Aston Villa. Har fått erfarenhet av att spela mittback i ett topplag i The Championship och klarat det galant. Jag ser gärna att Axel kommer tillbaka, och jag tror han skulle kunna utmana om en plats i startelvan direkt. Han har alla egenskaper för det: Duktig med fötterna, snabb och en bra fysik, läser spelet bra och verkar ha ett lugn i sig och sin personlighet. Tuanzebe behöver jobba på detaljer och jag tänker främst på huvudspelet, men han är inte sämre än vad Lindelöf är där och han är definitivt tuffare där men jag tycker ändå han kan utvecklas mer där.

 

Min trupp nästa säsong alltså:

 

Målvakter: De Gea, Romero, O'Hara – Här behövs det inte petas allt för mycket. De Gea given etta, Romero given tvåa och sedan en ungdom som trea och som knappast kommer få spela ändå. Personligen är jag trött på detta roterande med målvakter i cuper. Men om Romero spelar i någon cupmatch så kan De Gea gott och väl sitta på bänken. Inte så att han behöver vila som målvakt.

 

Ytterbackar: Wan-Bissaka, Dalot, Young, Laird, Shaw – Inte nödvändigtvis i den ordningen. Wan-Bissaka och Dalot främst slåss om den ordinarie platsen till höger. Shaw lät vara ordinarie till vänster med Young och Dalot som kan spela där, och även Laird. Young tänker jag agerar som lagpappa och är kvar i truppen i form av att han är mångsidig (kan gott spela på båda kanterna och även i enstaka fall spela ytter). Men jag tänker att 19/20 blir hans absolut sista säsong. Laird kan utmana. Ett utropstecken i ungdomslagen som har en väldigt ljus framtid. Fysiskt stark, bra med bollen, brytningssäker. Inte helt olik Wan-Bissaka.

 

Mittbackar: Smalling, Varane, Lindelöf, Tuanzebe och Jones – Fem mittbackar duger gott och väl även fast United släpper två stycken kommer två nya in som kommer bidra mycket mer i Tuanzebe som ersätter Rojo och Varane som ersätter Bailly. Allt som allt blir det ett stort plus. Här känns det öppet bredvid Varane, platsen är öppen men konkurrensen och bredden är bra. Jag ser gärna Tuanzebe tillsammans med Varane som förstapar.

 

Centrala mittfältare: Fred, Matic, Rakitic, Pogba, Pereira, McTominay, Garner och Gomes – Jag är inte helt nöjd med den här positionen, jag måste erkänna det. Det är mycket om och men. Kommer Fred visa sig vara ett bra köp ändå? Jag är villig att ge honom chansen i alla fall. Håller Matic en säsong till? Kommer Herrera nöja sig med sin lön och bli kvar? Kommer Pogba börja sura? Får United in en mittfältare av klass som Rakitic? Kommer McTominay ta ett till kliv? Hade jag fått bestämma så hade Pogba varit självskriven med två nya mittfältare, men det går inte riktigt att byta ut en halv trupp på en säsong. Här finns bredd, men saknas spets. Får vi in Rakitic så är det i alla fall en förstärkning av lagdelen. Dessutom vill jag tro att Angel Gomes kan spela en roll och kanske även James Garner. Det är två potentiellt väldigt bra spelare och i Gomes är det dessutom en kreativ spelare med fart i ben och fötter, något jag tycker vi saknat. 

 

Offensiva mittfältare/strikers: Lingard, Rashford, Martial, Lukaku, Greenwood och Sancho – En lagdel som definitivt får bättre spets, men kanske tappar lite i bredd men defintivt i rutin med Mata och Sanchez som försvinner. För det första är den full av unga spelare och jag tänker att spelare som Rashford och Martial kommer ta kliv framåt med en hel försäsong och en sommar av vila under Ole. Sancho är ett nyförvärv som kommer fylla hålet på högersidan och dessutom bidra med spets och egenskaper som saknats. Min tanke är också att Greenwood ska få en större roll vad det lider så Lukaku kan fasas ut helt till slut. 

 

Min startelva och bänk:

 

 

Bänk: Romero, Dalot, Lindelöf, Fred, Gomes, Lingard, Lukaku

 

Kommentarer:

Tuanzebe in i startelvan kanske förvånar många, men jag tror stenhårt på honom. Kan han hålla sig skadefri, ja då kan han blomma ut ordentligt här. Han har allt en mittback behöver och enligt mig mest potential av alla mittbackarna (förutom Varane). Bakom finns det bra täckning, med Lindelöf, Jones och Smalling som alla är erfarna. Wan-Bissaka har mer rutin än Dalot men den är inte skriven i sten. Shaw självskriven (än så länge, där kommer han behöva en konkurrent i framtiden). Mittfältet är egentligen ingen konkurrens i. Matic kommer behöva bytas ut på sikt, men är inget stort problem just nu. Jag väljer Gomes före Pereira på mittfältet. Dels anser jag att han har mer potential, dels anser jag att han kan bidra med fler egenskaper. Framåt finns det mycket potential. Extremt mycket fart. Sancho står för det mer kreativa, Martial utmanar med fart (och får igång sin rörelse bättre!) medan Rashford utvecklas ännu mer som målskytt och spelare. Lukaku kommer behöva lämna på sikt, men duger som truppspelare just nu.

 

Utlånade:

Dean Henderson - Lånas ut till Premier League-lag, alternativt liknande nivå. Kan med fördel stanna i Sheffield United om de går upp. En United inte bör släppa, särskilt med osäkerheten kring De Gea. 

Joel Pereira – Måste lånas ut till en klubb han får spela i. Jag skulle gärna se Joel i The Championship med lite tuffare spel. Han är en talangfull och duktig målvakt, är tillräckligt bra för ligan men ligan är också tillräckligt bra och framför allt tuff så han kan utmanas mentalt och fysiskt varje dag.

Demetri Mitchell - Förtjänar en ny chans på lån, den här gången i en Championship-klubb tycker jag. Har mycket potential i sig och bör inte ge upp honom riktigt än.

Tahith Chong - En spelare som behöver få rikt med speltid redan nu, och det tänker jag att han inte riktigt är redo för i Manchester United. Han är fortfarande väldigt rå i sitt spel men det finns stor potential i honom. För att han ska lära sig och dessutom utvecklas anser jag att det är klokast att låna ut honom. Kanske till ett lag i Holland.  

Timothy Fosu-Mensah – Inte beredd att ge upp honom än. Men bör gå till ett lag där han kan få spela mittback och inte högerback. Som högerback har han ingen framtid i United. Om det är på lägre nivå än nu spelar ingen roll, bara han får erfarenhet av spel som mittback för det behöver han.