CBJ, Wilson, J.Pereira, Willock, O'Hara och Mitchell

Kommentera

I mitt förra inlägg skrev jag en del om några av de utlånade spelarna och deras framtid. Nu går jag igenom resterande spelare. 

 

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United – Den 21-årige ytterbacken överraskade alla och spelade väldigt bra under Louis van Gaal. Han har fortfarande klubbens bästa inlägg. Sedan dess har det inte fullt gått lika bra, han har varit utlånad till Wolverhampton och Leeds utan framgång, där hans attityd blivit kritiserad i båda klubbarna. Nu i Scunthorpe har vänsterbacken inlett med två raka starter innan han missade på grund av skada. Han var sedan tillbaka i startelvan igen, då blev det en 5-0 förlust och sparkad tränare. Han var sedan borta ur startelvan och frågan är om han kommer få sina chanser igen. Både i Wolverhampton och Leeds har CBJ trots allt fått chansen, men aldrig riktigt tagit den. Det är naivt att tro att CBJ ska ha någon framtid i United, men för hans egen skull bör han skärpa till attityden och inse att hårt jobb är det enda som ger utdelning, att du är en Manchester United-spelare kommer ge dig vissa fördelar, men i längden håller det inte och frågan är om verkligheten inte börjat komma i kapp honom.

 

James Wilson, Aberdeen – Det var inget Championshiplag som ville ha James Wilson till den här säsongen. Det säger något. Wilson har faktiskt inte alls lyckats i den serien trots ett flertal chanser. Som bäst gjorde han ifrån sig i Brighton, men det börjar bli några säsonger sedan nu. Problemet Wilson har är att han aldrig tycks hålla sig skadefri. Nu har han haft ett långt skadeuppehåll, men annars är det hans småskador som satt stopp för hans utveckling. Wilson kan dock inte bara skylla på skadorna, han behöver ta chansen när han väl får den nu. Men känslan är att Wilson inte är tillräckligt hänsynslös. Han ger sig sällan in där det bränns och jag kan inte minnas att han gjort ett mål där han fläker sig fram eller jobbar in en boll. Han är dock en utmärkt avslutare, och har det där trycket i benen som gör att han kan glida förbi motståndare och avsluta bra. Men det här är definitivt sista chansen för Wilson, som faktiskt blir 23 år det här året. Han har hittills fått ett kort inhopp, men Aberdeen är ett av lagen som kan hota Celtic om en ligatitel och har en bra trupp den här säsongen.

 

Joel Pereira, Vitoria de Setubal – Blev utlånad till ett lag i den portugisiska ligan till slut. Han har varit i ligan tidigare också, så det kom inte som någon större överraskning. Om det hade funnits bättre klubbar att bli utlånade till kan man diskutera, förmodligen är det så, förmodligen fanns det också sämre klubbar att bli utlånad till. I det stora hela är det viktiga att han får spela a-lagsfotboll och han gör det i en bra liga. Pereira släppte två bollar förbi sig i den senaste matchen hemma mot Nacional, och det ser ut som att han trots allt kommer vara ordinarie. Mourinho håller Pereira högt och det är förmodligen hans usp just nu. För ska vi vara ärliga har insatserna i Uniteds a-lag varit sisådär. Förvisso är det inte enkelt att komma in och hur som helst och förväntas dominera, men han har sett lite skakig ut emellanåt. Det förändrar dock inte det faktum att Pereira imponerat varenda gång han varit ute på lån. Man får heller inte glömma att han var bra mot Milan under försäsongen, och räddade flera straffar i straffläggningen. Straffar är något som Pereira är väldigt bra på. Dock släppte han in en straff i den senaste ligamatchen. Vad har Pereira för framtid i United? Tja, likt Henderson är den inte särskilt ljus så länge De Gea är kvar, så är det. Pereira är en bra målvakt och det finns intresse från större klubbar. Det troliga är att han kommer lämna United inom något år. Dålig tajming, men så är livet som målvakt.

 

 

Matthew Willock, St Mirren – Har tagit en ordinarie plats på mittfältatet i den skotska mittenklubben. Var förra säsongen utlånad både till FC Utrecht och St Johnstone. Satte inget större avtryck någonstans. Fick knappt spela i Utrecht. Willock kommer inte vara kvar i United när säsongen 19/20 drar igång.

 

Kieran O'Hara, Macclesfield – Den 22-årige målvakten gjorde sin bästa säsong någonsin ifjol. Var kanske Reservlagets bästa spelare och krönte det med att bli uttagen i det irländska a-landslaget. Den här säsongen har han blivit utlånad till League Two-laget Macclesfield. Såklart inget fantastiskt lag, men så länge han får spela a-lagsfotboll är det positivt. O'Hara är varken lika bra som Henderson eller som Pereira men har visat sig vara en duglig målvakt. Hans framtid kommer inte vara på Old Trafford men jag är glad att United fortsätter att utveckla bra spelare, och O'Hara kommer få en bra karriär, sannolikt på en högre nivå än League Two också. I gårdagens ligacupmatch mot Walsall, som slutade 3-3, räddade han sedermera tre straffar i straffläggningen.

 

 

 

 

Demetri Mitchell, Hearts – Det blev till slut Hearts igen för Mitchell som samtidigt förlängde men kontrakt med Manchester United till 2020. Goda nyheter, tycker jag. Frank Lampard ville ha Mitchell till Derby, men han ville köpa honom och inte bara låna. En liten besvikelse att det till slut blir Hearts igen, jag hade gärna sett honom i ett Championshiplag. Men det är bättre än ingenting och det kommer ge Mitchell mycket att spela a-lagsfotboll igen. Han gjorde det suveränt i Hearts förra säsongen och kommer vara än bättre nu. 21-åringen är, lite i skymundan, en spännande spelare. Inledde sin karriär som ytter men blivit omskolad till ytterback. Har varit bra när han fått spela i Uniteds a-lag men är ingen Mourinho-typ. Förhoppningsvis kan han få chansen under en annan manager i United, hans offensiv är bättre än Luke Shaws och numera även Ashley Youngs. Defensivt har han att slipa på, men en bra manager kan nog få ut mycket av honom.